Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kumpula, Kumpula, Kumpula

 

Kumpuloiden kolmen polven- sukukronikka on saatavilla myös  suoraan

kirjailijalta, joko paperisena, pokkarina tai kovakantisena 35e. Tarjolla on myös sähköinen

digiversio, hinta 20e  tilaa tästä!

Viimeiset reilut satavuotta Suomi on elänyt valtavaa muutoksen aikaa. Pärevaloista diginäyttöihin on ollut vain hetkinen. Kansalaiset ovat nähneet maansa muuttuvan ja muuttuneet sen mukana. Suomesta on lyhyessä ajassa tullut yhteiskunta, jossa kenestä vaan voi tulla mitä vaan. Se vaatii vain paljon työtä, oikeita valintoja, ehkä ripauksen tuuria, sattumaakaan ei ole syytä vähätellä. Toisaalta yhteiskunnassa ovat vaikuttaneet voimat, joiden käsissä yksilö on vain rikka rokassa. 1800- luvun loppupuolella elettiin nälkävuosia. 1900- luvun lopulla kehitettiin digitekniikkaa ja nyt 2023 mietitään ohjaammeko tekoälyä vai ohjaako se jo meitä?


Tämä kirja kertoo ihmisistä tämän ajan pyörteissä. Se kertoo yhdestä Kumpuloiden sukuhaarasta. Sodankylässä 1880 syntynyt saamensukuinen Frans Kumpula, nuori älykkö, jonka elo oli loppua kansalaissodan myllerryksiin. Vote Kumpula, joka isä Fransin kuoltua ja äidin uppoutuessa liiaksi suomalaiseen kansallisjuomaan joutui veljiensä kanssa huutolaisiksi. Annettiin heille, ketkä halvimmalla pitivät. Voten tyttäret ovat menestyneet elämässään, kuten europarlamentaarikko Miapetra Kumpula- Natri. Hän on sisarustensa tapaan elänyt aikakautta, joka on mahdollistanut lähes kaiken.


Tarinaa on koonnut huutolaispoika Vote, mies, jonka oma isä oli tulla ammutuksi kapinallisena ja jonka tytär edustaa koko kansakuntaa Euroopan kabineteissa. Sellainen maa on Suomi.
Kirjaksi suvun tarinat, muistot ja arkistojen kätköt ja ajankuvan on vanginnut Päivi Anias, Kumpuloiden sukua itsekin.
-Tarina kattaa toistasataa vuotta ja siinä on useampi ”päähenkilö”, tämä on huomioitu tekstissä ja pyrin
tuomaan esiin jokaisen aitoa persoonaa ja sitä aikakautta missä eletään, kertoo kirjoittaja.

Kirjan hinta 35 e (+ postitus 5 e) Tilaa oma kirjasi osoitteella paivi.anias@gmail.com.